Oppskrifter fra Oda’s kjøkken
Tomatsuppe
- Gul løk grovhakket
- Gulrøtter skrelt og grovhakket
- Stangselleri skylt og grovhakket
- Hvitløk
- Tomatpuré
- De første ingrediensene stekes myke i litt olje tilsett tomatpuré og hvitløk de siste minuttene
- Så har man et par bokser hakkede tomater over med litt vann og lar det koke litt til grønnsakene er møre.
- Deretter tar jeg hele blandingen i en blender og finmoser det.
- Så heller man alt tilbake i gryta med passata tomater og buljong/ kraft.
- Kokes i 30min og smakes til med salt, pepper, og annet ønsket krydder.
Thai red curry torskegryte
Starter med å dampe torsken på 100˚ i 15min(dette kan droppes hvis den ikke er frossen) imens skreller og skjærer man gulrot og rød paprika i passelige små biter og legger de i en ildfast form. Så tar man en kjele for å lage red curry sausen i, da starter jeg med å frese opp litt ingefær, hvitløk og red curry paste i litt olje for så helle over bokser med kokosmelk, koker dette forsiktig opp så alt løses opp også smaker jeg til saltet med soyasaus på slutten.
Deretter helles alt over den ildfaste formen med grønnsakene i, fisken og sausen. Settes inn i ovnen på 200˚ i 20min. Serveres med ris.
Linsesuppe
Hakket løk stekes myk i olje i en stor kjele, gulrøtter, poteter og selleristang skrelles og skjæres grovt opp og stekes i 10min ca. Tomatpuré og hvitløk stekes med grønnsakene et par minutter på slutten. Røde linser som er skylt og bløtlagt helles over i kjelen. Krydre med spisskummen, paprikapulver og gurkemeie. Kylling-eller grønssaks buljong ferdig utblandet helles over og kokes opp. Når alle grønnsakene er møre så blender jeg de helt fint med en stavmikser. Serveres med brød eller knekkebrød.
Blomkålsuppe
Løk og hvitløk stekes mykt i et par minutter i olje, imens blomkål vaskes og renses for de ytterste blader. Stilk og blader kan med fordel bli med i kjelen. Grønnsakbuljong helles over så det dekker all blomkålen og kokes opp. Når blomkålen er mør så blender jeg alt med en stavmikser og smaker til med hvitt pepper og salt. Hvis man ønsker litt rundere smak kan man spe ut med matfløte.